Genel

Fabrika ve Depo Çalışanları İçin Günlük Güvenlik İpuçları

Kimse incinmek istemez, ancak bazen en iyi güvenlik uygulamalarını ihmal ederiz çünkü fazladan zaman ve çaba gerektirir, bir yaralanmayı önlemek için biraz fazladan zaman her zaman buna değer.

Gün boyunca işyeri güvenliğini kontrol etmek, çalışma ortamınızı güvende tutmanın kolay bir yoludur. Bir süpervizörseniz, çalışanlarınıza onları ve onların iyiliğini önemsediğinizi gösterir. Güvenlik odaklı olmak, çalışanlarınızın moralini, üretkenliğini artırmaya ve hatta ziyaretçiler üzerinde iyi bir izlenim bırakmaya yardımcı olabilir.

Bir çalışansanız, güvenlik protokollerine uyulması sizin ve iş arkadaşlarınızın menfaatinedir. Aşağıda sizi ve diğer insanları iş yerinde güvende tutmak için 5  iyi ipucumuz var. Onlara hızlı bir inceleme yapın ve umarız sizi güvende ve sağlıklı tutmaya yardımcı olurlar.

1. Amirleri Güvenli Olmayan Durumlar Hakkında Bilgilendirin

Birine zarar verebilecek bir şey görürseniz, nesneyi kaldırın veya güvenli bir şekilde yapabiliyorsanız alanı temizleyin. Aksi takdirde, amirinize haber verin. Amiriniz yasal olarak sizi ve çalışma arkadaşlarınızı çalışma ortamını güvende tutmakla yükümlü olduğundan önlem almak zorundadır.

2. Ekipmanı Düzgün Kullanın

İş yerindeki yaralanmaların en yaygın nedeni alet ve makinelerin yanlış kullanımıdır. Ekipmanı kullanırken, her bir ekipmanı amacına uygun kullandığınızdan ve doğru kullandığınızdan emin olun. Ayrıca, güvenli olduğundan emin olmak için ekipmanı düzenli olarak temizleyin ve inceleyin.

3. Güvenlik Ekipmanı (KKD) giyin

Pislikleri temizlerken ve ekipman kullanırken, uygun güvenlik ekipmanını giydiğinizden emin olun. Uygun güvenlik ekipmanını giydiğinizden emin olmak ve güvenlik ekipmanınızın hasarsız olduğunu kontrol etmek, yaralanma olasılığınızı önemli ölçüde azaltır.

4. Kaldırırken Doğru Duruşu Kullanın

Bir eşyayı almaya çalışırken sırtınızı incitmekten kaçınmak için sırtınızı dik tutun, kaldırmak için bacaklarınızı kullanın ve eşyayı eğilmeden veya bükülmeden alın. Mümkün olduğunda, taşıma bandı, el arabası veya forklift gibi mekanik yardımcı araçlar kullanın.

5. Mola Verin

İşle ilgili birçok yaralanma, bir işçi yorgun olduğunda ve çevresindeki tehlikeleri yeterince gözlemleyemediğinde meydana gelir. Düzenli molalar vererek, çalışırken daha uyanık kalabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir